meer dan zeventig standhouders op jobbeurs

 

(30.09.2016)
  

Het Open Huis 'Aan de Waterkant' in de Staakskenstraat 1, 9000 Gent, opende op vrijdag 30 september 2016 officieel zijn deuren na renovatiewerken. Open Huizen staan al jaren bekend als ontmoetingsplaatsen voor en door 55-plussers. Hier kunnen zij onder meer nieuwe contacten leggen, zich ontspannen en samen bijleren.

'Open Huis 'Aan de Waterkant' is een van de 24 Open Huizen in Gent waar 55-plussers elkaar kunnen ontmoeten om te kaarten, petanque te spelen of deel te nemen aan allerlei activiteiten. Als schepen van Seniorenbeleid van de Stad Gent blijft Rudy zich inzetten voor de senioren en de vele vrijwilligers die dagelijks hun handen uit de mouwen steken voor deze stad en haar inwoners.

In het kader van duurzaamheid werd de volledige buitenkant gerenoveerd. De gevels werden geļsoleerd en voorzien van een waterdichte gevelbekleding om koude en vocht buiten te houden. Een nieuwe lik verf (zowel buiten als binnen) was een kleine moeite met een spectaculair resultaat als gevolg.
 
In een bevraging bij de gebruikers van het Open Huis kwamen er verschillende wensen naar boven. Zo werden er nieuwe stopcontacten toegevoegd, werd er gewerkt aan de afvoer van de toog, werden er kabels gelegd voor geluidsboxen en kwam men tegemoet aan verschillende kleinere wensen van de bewoners.
 
Naast een duurzaam omhulsel, werd ook de binnenkant voorzien van de nodige renovatiewerken. De gedateerde verwarmingsketel werd vervangen door een gloednieuwe gesloten gasketel. De oude ramen werden vervangen door thermisch onderbroken ramen met hoogrendement beglazing met een immense verbetering qua energieverbruik als gevolg.
Ook aan toegankelijkheid werd gedacht, zo werd het sanitair voorzien van een toilet voor mindervaliden.

 


[©m&b2016]