Nieuwe uitdagingen voor het armoedebeleid in Gent

(17.12.2015)


Op 24 december 2015 organiseerden CAW Oost-Vlaanderen/Regio Gent-Eeklo, hotel NH Gent Belfort en het OCMW Gent een groot kerstfeest voor honderd Gentse kansarme kinderen en hun familie...

Meer dan honderd kinderen tussen 5 en 12 jaar kwamen feesten in het NH Gent Belfort hotel aan de Hoogpoort. Het hotel stelde zijn feestzaal gratis ter beschikking.

 

Kinderen konden er genieten van pannenkoeken, kinderdisco, animatie en grime. Zo konden ze de kerstperiode feestelijk inzetten.

 

‘OCMW Gent legt tijdens deze legislatuur sterk de nadruk op het bestrijden van armoede, met bijzondere aandacht voor kinderarmoede. Vanzelfsprekend dragen wij dit project een warm hart toe. Ik verwelkom de kinderen en hun familie dan ook dit jaar opnieuw met enthousiasme’, aldus OCMW-voorzitter Rudy Coddens.

 

De apotheose van de namiddag was uiteraard de komst van de Kerstman. Hij bracht voor alle kinderen cadeautjes en sloot daarmee het feest af.

Het kerstfeest wordt dit jaar voor de zesde maal georganiseerd. Wat startte onder impuls van gemeenteraadslid Guy Reynebeau, is stilaan een traditie tijdens de kerstperiode dankzij de inzet van vele organisaties en individuen.

Met speciale dank aan:

CAW, hotel NH Gent Belfort, Farys, Ethias, Arcelor Mittal, Kiwanis, Herbatheek, Confiserie Geldhof, Rederij de Gentenaer, Boekhandel Limerick, deelnemers aan Gentse Winterfeesten, Leefschool De Oogappel, Stad Gent, OCMW Gent en tal van vrijwilligers.


 

[©m&b2015]