Stad Gent bundelt alle informatie over vluchtelingen op website

(23.01.2016)


Stad Gent bundelt alle informatie over vluchtelingen op  www.stad.gent/vluchtelingen

Naar aanleiding van de grote instroom van vluchtelingen in Europa en in ons land stellen veel burgers en organisaties ook vragen over de Gentse aanpak en het lokale stedelijke asiel- en vluchtelingenbeleid.
Gent heeft al vele jaren een stedelijk opvanginitiatief in de Doornzelestraat. Dit werd nu uitgebreid met een tweede site in de Urselinenstraat/Erpelsteeg/Baaisteeg. Daarnaast opent binnenkort het grootschalig opvanginitiatief RENO aan de RigaKaai. Dit wordt uitgebaat door een private partner in opdracht van Fedasil.
De stad Gent startte eind augustus 2015 ook met een "taskforce" vluchtelingen. Bedoeling van de "taskforce" is de krachten te bundelen en, samen met stadsdiensten, het OCMW, partnerorganisaties en middenveld, gecoördineerd en gedragen beslissingen te nemen om de uitdagingen voor onze stad aan te pakken.
Al deze initiatieven roepen echter veel vragen op bij burgers. Wat is dat precies die "taskforce" ? En wat moet ik me voorstellen bij een ponton op de Rigakaai? Hoe lang duurt een asielprocedure?
“Met de lancering van de webpagina www.stad.gent/vluchtelingen willen we burgers maximale toegang geven tot de meest actuele informatie over al de initiatieven genomen in het kader van de vluchtelingen en asielzoekers in onze stad” aldus schepen Rudy Coddens. “Het is enorm belangrijk om correct te communiceren over wat er gebeurd. Er circuleert immers veel foutieve en valse berichten, die burgers een onjuist beeld scheppen. Die valse informatie willen we de wereld uit!
De website voorziet ook een link naar de pagina van solidaire stad. Deze pagina helpt mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk. Mensen die solidair zijn, iets willen schenken of graag een steentje willen bijdragen kunnen via deze link worden toegeleid naar één van de vele verschillende organisaties die verschillende kwetsbare doelgroepen in onze stad helpen.
“We vinden het enorm belangrijk om blijvend aandacht te hebben voor alle kwetsbaren in onze stad, zeker in tijden van verhoogde nood”, besluit Coddens

 


 

[©m&b2016]