Europese steden in de bres voor vluchtelingen

(20.06.2016)
 


Heel wat burgemeesters van Europese steden hebben via het stedennetwerk Eurocities een open brief ondertekend en verspreid om bij Europa te pleiten voor een menselijker aanpak in het vraagstuk rond vluchtelingen. Ook de Stad Gent, huidig ondervoorzitter van het stedennetwerk, heeft deze brief ondertekend. Op deze Werelddag voor Vluchtelingen wil Gent, samen met de andere Europese steden, benadrukken dat Europa is opgebouwd rond de principes van solidariteit, menselijkheid en waardigheid en dat deze meer dan ooit de leidraad moeten zijn bij de opvang en integratie van vluchtelingen.

Deze brief is een initiatief van Leizpig, Eurocities-lid en lid van de raad van bestuur van deze stedelijke belangenorganisatie. Deze brief werd besproken en aangenomen in zijn huidige vorm op de politieke Eurocities raad van bestuur van 13 juni 2016 in Nantes.

De ondertekenende burgemeesters pleiten bij Europa voor een menselijke benadering van de vluchtelingenproblematiek en wijzen daarbij op de aanpak van steden.

Het is de bedoeling dat de Eurocities-leden en het Eurocities-secretariaat deze brief op de wereldwijde vluchtelingendag op maandag 20 juni 2016 de nodige ruchtbaarheid geven.

klik hier voor de Engelstalige versie van de brief
klik hier voor de Nederlandstalige versie van de brief

 


[İm&b2016]