Generations Filmcafé op 21 en 24 maart


my first highway

(20.03.2017)
 

Op dinsdag 21 en vrijdag 24 maart 2017 vindt een nieuwe editie van het Generations filmcafé plaats. Senioren en jongeren kijken samen naar de Vlaamse debuutfilm My First Highway, waarna ze die bij een hapje en een drankje bespreken. Afspraak in de Sphinx Cinema.

Het Generations filmcafé is een gezamenlijk initiatief van het Stedelijk Onderwijs Gent, het departement Ouderenzorg van OCMW Gent en vzw La Luna.

Het opzet is eenvoudig: via film twee generaties dichter bij elkaar brengen. Jong en minder jong gaan samen naar de film en bespreken die nadien in het bioscoopcafé bij een gratis drankje en knabbel.

Meer begrip en respect voor elkaar

Wat vonden ze van de film? Welke indruk liet die op hen na? Hoe kijken beide generaties tegen de thematiek van de film aan? Zijn er linken tussen jong en oud? “Eigenlijk is de film een vertrekpunt om een informele conversatie op te starten tussen generaties. Door elkaar te leren kennen, krijgen ze meer respect en begrip voor elkaar”, stelt OCMW-voorzitter en schepen van Seniorenbeleid Rudy Coddens.

My First Highway

Deze keer krijgen beide generaties een Vlaamse film voorgeschoteld, My First Highway, het debuut van regisseur-scenarist Kevin Meul.

Benjamin is met zijn ouders op vakantie in Spanje. Op de camping wordt hij verliefd op een mysterieus Vlaams meisje. Wanneer ze hem haar diepste geheim toevertrouwt, wordt Benjamin meegesleurd in een gevaarlijk avontuur.

Filmmaker Kevin Meul koos ervoor om de volwassen personages buiten beeld te houden, de toeschouwer hoort alleen hun stemmen, zodat de twee jonge hoofdprotagonisten de film dragen.

Praktische info :

Wanneer? Dinsdag 21 maart en vrijdag 24 maart, telkens van 13.30 uur tot 16 uur
Waar? Sphinx Cinema & Café, Sint-Michielshelling 3 in Gent
Inschrijven? Via contact@sphinx-cinema.be met vermelding aantal personen, datum en leeftijd.

drankje en gebak aangeboden door de partners.

 [©m&b2017]