Open Huis Wondelgem heropend

(15.12.2016)Het Open Huis in de Sint-Markoenstraat in Wondelgem opende op woensdag 14 december 2016 officieel zijn deuren na renovatiewerken. Open Huizen staan al jaren bekend als ontmoetingsplaatsen voor 55-plussers. Ze kunnen er onder meer nieuwe contacten leggen, zich ontspannen en samen bijleren.

'Open Huis Wondelgem' is een van de 24 Open Huizen in Gent waar 55-plussers elkaar kunnen ontmoeten om te kaarten of deel te nemen aan allerlei activiteiten. Als schepen van Seniorenbeleid van de Stad Gent wil ik me blijven inzetten voor de senioren en de vele vrijwilligers die dagelijks hun handen uit de mouwen steken voor deze stad en haar inwoners.' 

De veiligheid van de bezoekers en de vrijwilligers is een prioriteit. Daarom werden verouderde elektriciteitskabels vernieuwd en stopcontacten vervangen. Dankzij nieuwe afvoerleidingen is het afvoerstelsel conform de nieuwe norm aangepast. De sanitaire ruimtes werden opnieuw ingericht en de toiletten vernieuwd. De plafonds en de koepels in het platte dak werden eveneens aangepakt. Er kwam andere verlichting en het lokaal werd opgefrist.

Ook aan toegankelijkheid werd gedacht: er werd een nieuwe, aangepaste voordeur geplaatst, met een helling voor rolstoelgebruikers van aan de straatkant.


[İm&b2016]