Open Huis Sint-Denijs-Westrem heropent

(15.09.2016)
 


 

In Sint-Denijs-Westrem heropent het Open Huis officieel zijn deuren na renovatiewerken. Open huizen staan al jaren bekend als ontmoetingsplaatsen voor en door 55-plussers. Hier kunnen zij onder meer nieuwe contacten leggen, zich ontspannen of samen bijleren.

De Open Huizen van de Stad worden beurtelings in orde gebracht met betrekking tot brandveiligheid, toegankelijkheid en energieverbruik. Een nieuwe verflaag met frisse kleuren geeft het geheel een meer aangename toets. 

Rudy Coddens, schepen van Seniorenbeleid :

Het Open Huis Sint-Denijs-Westrem is een van de 24 Open Huizen in Gent waar 55-plussers elkaar kunnen ontmoeten om te kaarten, petanque te spelen of deel te nemen aan allerlei activiteiten. Als schepen van Seniorenbeleid van de Stad Gent wil ik me blijven inzetten voor de senioren en de vele vrijwilligers die dagelijks hun handen uit de mouwen steken voor deze stad en haar inwoners.

Martine De Regge, schepen van Facility Management :

De renovatiewerken werden uitgevoerd om de toegankelijkheid voor mindervaliden te optimaliseren, brandveiligheid te garanderen en ook om in te spelen op een aantal vragen en wensen van de bewoners van het Open Huis.
We streven ernaar om jaarlijks 3% te besparen op energie in de stadsgebouwen. We zetten dan ook volop in op duurzaamheid

De elektrische verwarmingstoestellen werden vervangen door radiatoren die aangesloten zijn op een moderne, gesloten gaswandketel.

De inkomdeur werd vervangen door thermisch onderbroken profielen voorzien van hoog-rendement en beglazing. Ook het dak werd volledig vervangen en geļsoleerd volgens de laatste normen.

Er werd zoveel als mogelijk tegemoet gekomen aan de wensen van de gebruikers: extra stopcontacten werden geļnstalleerd, de toog werd voorzien van nieuwe kranen en de biljarts kregen nieuwe verlichting. Ook werd een deel van de bestaande berging omgebouwd tot een lokaal voor de voedselbedeling van Sint-Denijs-Westrem.  De elektriciteit werd volledig vernieuwd, er werd extra verluchting voorzien en daarbij kregen alle lokalen ook een nieuw laagje verf. 
 


[©m&b2016]