Film Fest Gent bezoekers tonen hart

in verzet tegen armoede

(14.12.2016)Film Fest Gent sloeg dit jaar de handen in elkaar met de organisatoren van de Gentse Dag tegen Armoede. Bij de bestelling van een ticket voor Film Fest Gent kon iedereen een extra bijdrage storten voor vzw KRAS, een vzw die 15 amoedeorganisaties in Gent verenigt. Dat bracht in totaal 5.594 euro op.

I, Daniel Blake

De openingsfilm van het 43ste Film Fest Gent zette al de toon. ‘I, Daniel Blake’ van Ken Loach is een film die sociale ongelijkheid aankaart en aantoont dat armoede geen eigen keuze is. Het verhaal in de film is voor velen geen fictie. Film Fest Gent maakte daarom de brug met de Dag tegen Armoede.

Elke bezoeker van het festival kon dit jaar een extra bijdrage storten voor vzw KRAS: Kring Rond Mensen in Armoede in de Stad. Deze vzw ondersteunt 15 armoedeorganisaties in Gent.

Daarnaast zette Film Fest Gent ook in op het sensibiliseren van de bezoekers van het festival. Vzw KRAS kreeg de nodige aandacht bij de meer dan 5.000 bezoekers die de film zagen tijdens de openingsavond en ook bij de andere vertoningen van het festival.

Meer dan geld

Alles samen stortten de bezoekers van Film Fest Gent 5.594 euro op de rekening van vzw KRAS. En daar bleef het niet bij. Een aantal festivalbezoekers meldden zich aan als vrijwilliger voor vzw KRAS of boden materiële hulp aan.

Een aanbod waar vzw KRAS dankbaar gebruik van zal maken. Hun werking draait bijna volledig op vrijwillige hulp. 

Partners in strijd tegen armoede

De samenwerking tussen Film Fest Gent en de Dag tegen Armoede is niet nieuw. Al een aantal jaar vinden beide partners manieren om samen te werken om zo het verzet tegen armoede te steunen. Ook voor 2017 wordt opnieuw gekeken wat mogelijk is.

‘Een film als ‘I, Daniel Blake’ is belangrijk in de strijd tegen armoede. Het geeft stof tot nadenken en toont aan dat armoede geen eigen keuze is. Film Fest Gent zette nog een tandje bij door concreet in eigen stad het verzet aan te binden tegen armoede. Voor iedereen die meewerkt aan het Gentse armoedebeleidsplan zijn dergelijke samenwerkingen een opsteker’, aldus OCMW-voorzitter Rudy Coddens. 


[©m&b2016]