Paaseierenraap voor kinderen uit kansarme gezinnen

 

(13.04.2017)

Op paaszondag vliegen de paasklokken over Gent...

Voor kinderen die het thuis financieel moeilijk hebben, wordt het een dag om niet snel te vergeten. In de tuin van het OCMW-woonzorgcentrum De Vijvers in Gentbrugge vullen zij op zondag 16 april vanaf 9u30 hun mandje met chocolade paaseieren. Het gaat om een initiatief van OCMW Gent en de notarissen van Oost-Vlaanderen.

In Gent organiseert de Vakantiewerking van het OCMW activiteiten voor kinderen en jongeren uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Op paaszondag slaat zij de handen in mekaar met de notarissen van Oost-Vlaanderen voor een heuse paaseierenraap.

De paaseierenraap wil zoveel mogelijk kinderen laten deelnemen. Daarom werkt OCMW Gent samen met het CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk) en alle armoedeverenigingen uit Gent. Hiermee willen we een maximaal aantal kinderen bereiken vanuit verschillende organisaties.

De Stichting van het Oost-Vlaams Notariaat zag in de werkwijze van de Vakantiewerking van het OCMW potentieel om er een mooi evenement van te maken. Met een schenking van 5.000 euro kan het OCMW deze unieke paasactiviteit uitwerken.

Op paaszondag is het dan zover: tientallen gezinnen zakken af naar het OCMW-woonzorgcentrum De Vijvers in Gentbrugge (Walstraat 1). 

Ook voor de bewoners van het woonzorgcentrum is dit een unieke belevenis: hun tuin, waar zeer toepasselijk ook echte kippen verzorgd worden, wordt bestormd door een bende enthousiaste kinderen die op zoek gaan naar chocolade paaseieren.

Vanaf 9u30 wordt iedereen met een ontbijt verwelkomd in De Vijvers. Een uurtje later worden alle kinderen tussen 3 en 12 jaar door een speeltheater klaargestoomd voor de paaseierenraap. Daarnaast zijn er tal van randactiviteiten zoals een schmink- en kapperstand voor kleine en grote kinderen.  

Na de paaseierenraap brengen alle kinderen hun buit binnen om ze dan eerlijk te verdelen. Elk kind krijgt gratis een zak met chocolade paaseieren uit handen van de Stichting van het Oost-Vlaams Notariaat.

 [İm&b2017]