beroepen zonder grenzen

(12.12.2015)

 


Vier maatschappelijk werkers van OCMW Gent doen mee aan het tv-programma ‘Beroepen zonder grenzen’ op één (VRT). Op maandag 14 december kunnen ju...llie kennismaken met Ken, Ann, Bart en Aline. Ze mochten gedurende één week proeven hoe het is om als maatschappelijk werker in Mongolië aan de slag te gaan.

Met een koffer warme kleding, een gevoel voor avontuur en hun expertise uit het beroepsleven vertrokken ze op 8 februari 2015 voor 7 dagen naar Ulaanbatar, de hoofdstad van het ijskoude Mongolië.
De manier van leven en werken stond in schril contrast met hoe we het in ons land gewoon zijn. De vreselijke koude, de schrijnende armoede, de uiterst beperkte hulpmiddelen deden onze maatschappelijk werkers serieus stilstaan over de ongelijkheid in de wereld.

Ik wil toch benadrukken dat ik het een hele eer vind dat uit meer dan 200 kandidaten enkel deelnemers van OCMW Gent werden gekozen. Hun inzet, expertise en enthousiasme over hun beroep heeft ervoor gezorgd dat zij geselecteerd werden. We mogen als OCMW Gent dan ook heel fier zijn op onze medewerkers.

Bent u ook benieuwd naar hun ervaringen uit het Verre Oosten?
Kijk dan zeker naar ‘Beroepen zonder grenzen’
maandag 14 december 2015 om 21.15 uur op Eén.


 

[©m&b2015]