derde editie van het intergenerationeel klassiek concert BijlokeBAL was een succes.

(07.02.2017)
 

Muziek bouwt bruggen tussen de generaties. Een 200-tal senioren en jongeren woonden op dinsdagnamiddag 7 maart in Muziekcentrum De Bijloke een gratis concert bij: het BijlokeBAL. Waarbij BAL staat voor Beweegt Alle Leeftijden. Het concert wordt voorafgegaan en gevolgd door kennismakingsmomenten tussen jongeren en ouderen.

Voor het concert tekenen vier jonge muzikanten, allemaal studenten aan het conservatorium van Gent: Sebastien De Meester (cello), Sarah Jelassi (klarinet), Nathalie Matthys (piano) en Arno Roesems (saxofoon). Zij nemen de toeschouwers mee op een muzikale ontdekkingsreis langs de verschillende continenten. Het wordt een muzikale reis rond de wereld in 60 minuten!

Jong en oud in Gent

Het gratis concert is onderdeel van het groter project ‘Jong en oud in Gent’ dat generaties wil verenigen. “Jong en oud kunnen veel van elkaar leren. Door samen te werken, te spelen, te dansen, creatief te zijn, krijgen ze meer respect en waardering voor elkaar. Hier ontdekken ze samen de klassieke muziek”, zegt OCMW-voorzitter en schepen van Seniorenbeleid Rudy Coddens.

Het publiek bestaat uit bezoekers van de lokale dienstencentra (ldc) van OCMW Gent en van de Open Huizen van Stad Gent, bewoners van woonzorgcentra, leerlingen van basis- en middelbare scholen, …

Kennismaking vooraf en achteraf

Beide groepen maken vooraf al kennis met ellkaar. Zo eten bezoekers van ldc Wibier en studenten van het Sint-Janscollege in Sint-Amandsberg samen hun boterhammen en nemen ze daarna de bus naar de Bijloke.

Op 22 maart komen ze opnieuw samen voor een gesprek rond muziekbeleving en een evaluatie van het concert.

 [©m&b2017]