Woonzorgcentrum De Vijvers stelt elektrische rolstoelfiets voor in carnavalsstoet Ledeberg

(07.02.2017)
 

Voor het 10de jaar op rij nemen de bewoners van OCMW-woonzorgcentrum De Vijvers deel aan de carnavalsstoet van Ledeberg, die op zaterdagnamiddag 11 maart uitrukt. Deze keer rijden ze niet mee met een eigen praalwagen. Wel stellen ze hun gloednieuwe elektrische rolstoelfiets voor en die is zoveel meer dan een hulpmiddel. Veel bewoners kunnen dankzij de rolstolfiets nog eens buiten komen en hun leefwereld verruimen.

Carnaval leeft heel erg binnen woonzorgcentrum De Vijvers. Heel wat bewoners waren vroeger betrokken bij het carnavalsleven in Ledeberg. Ook sommige personeesleden zijn lid van carnavalsverenigingen. “Het past ook volledig binnen de filosofie van onze woonzorgcentra. Wij zijn open en toegankelijk huizen, midden in de wijk, waar iedereen welkom is en waar de bewoners aan het buurtleven kunnen deelnemen”

Schenking

“Maar dat zal dit jaar niet met de gebruikelijke praalwagen zijn, want die is dringend aan renovatie toe. We grijpen de gelegenheid aan om de nieuwe elektrische rolstolfiets tijdens de stoet in de kijker te zetten. Zo’n fiets kost al gauw 7.000 euro. Dat we die hebben kunnen aankopen, is mede te danken aan een schenking. Uit dankbaarheid omdat de moeder van de schenkster het zo goed had in het woonzorgcentrum De Vijvers. Met dat geld konden we iets extra doen voor de bewoners.”

“Die elektrische rolstoelfiets is een zeer dankbare aankoop.  Het is veel meer dan een orthopedagogisch hulpmiddel. De fiets verruimt de leefwereld van de bewoners. Een wandeling met de rolstoel houdt vaak op aan het park De Vijvers. En met begeleiding het openbaar vervoer nemen, is voor velen evenmin vanzelfsprekend.”

Fietsvrijwilligers

“We willen onze rolstoelfiets maximaal laten renderen. Daarom stimuleren we de vrijwilligers van ons animatieteam en bezoekers om een toertje te maken met een bewoner-familielid. We gaan ook  fietsvrijwilligers aantrekken. Door de rolstoelfiets in te zetten in de carnavalsstoet, willen we aan de buitenwereld tonen dat het bij ons om meer dan alleen medische zorg draait, dat we aan onze bewoners kansen bieden om zich te ontplooien”, aldus nog Rudy Coddens.

 [©m&b2017]